Kolesa - seriál Zlaté podkovy 4.7. - 6.7.2014

09.07.2014 17:24

 

Na závodiště v Kolesách, které se nachází v pardubickém kraji se do osmi soutěží od hobby až po Zlatou podkovu postavilo 155 dvojic. Zástupci Heřmanické stáje ve složení Diráno - Lubomír Vrtek, Dallas - Antonín Vrtek a Batman - Pavel Vereš se postavili na start soutěže nejvyšší - Zlaté podkovy. Diráno a Lubomír si vedli velmi dobře hned po úvodní disciplíně - drezuře, kdy obdrželi 49,24 bodů a obsadili prozatimní čtvrté místo. Terenní zkoušku, která se vyznačovala v duchu úzkých průčelí zvládli bez penalizace. Nedělní parkur přinesl čtyř bodové zatížení pro tuto dvojici. Celkové skóre 53,24 bodů jim vyneslo krásné 3. místo.

Toník s Dallasem po drezuře šlapali taťkovi na paty a s výsledkem 49,57 se zařadili na pátou pozici. Díky Dallasovi, který má mnohaleté zkušenosti z terénních zkoušek mohl Tonda i po nepříliš dobře zajeté kombinaci na skoku 8 a 9 pokračovat v soutěži bez penalizace. Na parkuru udělali dvě chyby a celkový výsledek 57,57 bodů v podobě bramborové medaile je postavil na čtvrté místo.

Batman a Pavel měli letos jezdeckou premiéru a to v důsledku plnění kvalifikace na Mistrovství republiky družstev, které se loni konalo rovněž v Kolesách. Po drezuře měl Pavel s Batmanem zatížení 53,14 bodů, které znamenalo zatím osmé místo. V terenní zkoušce byli oba výborní a bez penalizace se proskákali do cíle. Nedělní parkur byl trochu smolný, neboť Batman jednou chyboval a následně se přidala penalizace za uzavřený kruh a nedodržený předepsaný časový limit. I přesto obsadili společně s celkovým počtem 68,13 bodů krásné 6 místo a splnili potřebnou kvalifikaci.

Výsledky zde.

 


Dallas tahá Tondu z bryndy :(  Kolesa Zlatá podkova skok č. 8


Dallas a Tonda - skok č. 9:  vše naštěstí dopadlo dobře! Díky Dallásku :)


Lubomír Vrtek - Diráno, Zlatá podkova Kolesa - 3. místo


Antonín Vrtek - Dallas, Zlatá podkova Kolesa - 4. místo


Pavel Vereš - Batman, Zlatá podkova Kolesa - 6. místo