MČR v jezdecké všestrannosti 2014 v Humpolci

08.10.2014 18:04

 

Ve dnech 27.9. - 28.9.2014 proběhlo na Humpoleckém závodišti MČR seniorů ve všestrannosti. Heřmanická stáj nastoupila v počtu 3 koní a 3 jezdců. Lubomír Vrtek na koni Dallas, Antonín Vrtek na koni Davos a jako nejmladší účastník mistrovství republiky nastoupil Pavel Vereš na koni Batman, který měl z tohoto trojlístlu koní nejméně zkušeností. Zvláštností letošního mistrovství byla délka jeho trvání, která se zkrátila z tradičních 3 dnů na 2 dny. Sobota byla zahájena drezurou, která se našim koním povedla a obsadili přední příčky. Do půl hodiny následoval parkur, který se naopak moc nevydařil. Všichni jsme věřili, že kros, který je naší královskou disciplínou, vše zvrátí. I když byly podmínky terénu velmi těžké, bylo dosti hluboko, naše koně zvládli vše na jedničku. Lubomír Vrtek dokončil soutěž jako vícemistr, tedy na krásném 2. místě, těsně pár bodů za ním skončil na 3. místě jeho syn Antonín (Antek :)) a Pavel s nezkušeným Batmanem, který absolvoval tuto těžkou soutěž poprvé na krásném 5. místě.  Pouze Robert Pokorný na inportovaném koni z Francie jménem Rodeo au Heup porazil náš český chov. Tímto mu ještě jednou gratulujeme k mistrovskému titulu. Jako handicap jsme pociťovali pozdní termín konání těchto závodů, neboť koně přelínali na zimní srst a jsou již v zimním polospánku.

V současné době mají naši šampióni odpočinkový režim a čeká je pouze ,,Hubertova jízda". Na kterou Vás všechny srdečně zveme! :)

Výsledková listina zde.

Celý záznam MČR v jezdecké všestrannosti 2014 v Humpolci můžete shlédnout zde.

 

Šťastní to lidé :), akorát Verešák si hraje na modelku! - Lubomír Vrtek, za ramenem vykukuje Bobík - Robert Pokorný, vedle Antonín Vrtek a následuje Radko Heidenreich a Pavel Vereš

 

S úsměvem jde všechno lépe - Lubomír Vrtek a kůň Dallas

 

Kam to ten Toník hledí? Stejně jako Davos. Přímo hleď! :(

 

Toník a Davos, jedna parkůrová
 


Pavel Vereš na koni Batman - Jůza