Loštice - opět výhry a druhá místa :)

24.06.2014 09:39

 

Ve dnech 21. 6. - 22. 6. 2014 se konaly závody seriálu Zlaté podkovy, které proběhly v Lošticích. Na start se postavilo 110 koní, včetně čtyřech zástupců z Horních Heřmanic. Do ,,Bronzové podkovy" nastoupil Antonín Vrtek s 21 - letým koněm Beauty - černý. Po prvním dni, kdy proběhla drezúrní zkouška a parkur si zajistili prvenství. Druhý den v neděli se jel kros a zde jen potvrdili v jaké skvělé kondici dědouš Beauty je. :)

S koněm Batman 1 to nebylo prvenství start - cíl, ale musela přijít i kapička potu, aby Toník s Batmanem přivezli krásnou červenou deku za ,,Oblastní mistrovství" a ještě k tomu krásné druhé místo ve ,,Stříbrné podkově". Prvenství patřilo Adéle Vrtkové na koni Fontaine. (Je to v rodině!) :)

Na start nejvyšší soutěže, tedy ,,Zlaté podkovy" si Lubomír Vrtek zvolil jako svého partnera koně Dallas 1. Dallas je 17-ti letý valach, který opět potvrdil v jaké je dobré kondici (před 14-ti dny se na Pánské líše s Toníkem umístili na druhém místě). I když se Lubošovi a Dallasovi zcela nevydařil parkur, potvrdili svoji kvalitu v krosové části, kdy jako jediní neobdrželi penalizaci za čas. Nakonec jim první místo uniklo jen o vlásek a skončili druzí. První místo si ukořistil domácí účastník Radko Heidenreich ml. na koni Tiksi.

Do ,,Soutěže nadějí" se postavil Pavel Vereš na koni Asłan. Tento 5-ti letý import z Polska startuje prvním rokem a své majitelce Martě dělá jenom radost. Po prvním dni byli společně s Jiřím Maxerou a koněm Gianina na druhém místě. Pavel ale neponechal nic náhodě a v krosové části přišel přesně ve stanoveném limitu, oproti Jiřímu Maxerovi s Gianinou. Jedinou hrozbou byla Lucie Příhodová s koněm Dini, která bohužel chybovala v krosové části. A tak si Pavel s Asłanem zajistili prvenství. Výsledky zde.